Wednesday, April 18, 2007

Det går framover....


Ting tar tid, men det skjer stadig forandringer i huset. Tor Harald prøver å reise ut hver dag etter jobb og holder på til det blir mørkt om kvelden. Panelet er nå fjernet i stua nede, alt er merket med rom og nummer, kostet, fri for spiker og buntet sammen. Panelet er også fjernet i svalgangen og i stua i andre etasje. Her har Tor Harald også begynt å fjerne panelet i taket. Antagelig en av de aller verste jobbene, det er isolert med sagflis, så for hvert bord som fjernes raser det ned kilovis med flis og støv, det blir nesten umulig å oppholde seg i rommet etterpå. Det er nå åpent opp til loftet. Tor Harald klatret opp for å se om det fantes noe årstall risset inn på den øverste stokken i mønet, men dessverre kunne han ikke finne noe. Det kan hende det finnes på ytterveggen, vi er veldig spente på det.

Tarald og Kari-Marte på besøk.

Men andre årstall har dukket opp. I første etasje avslørte det seg skrift på veggen der et av vinduene ut mot vest har vært før tilbygget kom til. Det var han som hadde laget tilbygget som hadde skrevet dato og årstall (1941). Det ser ut som om det står noe slik som: "Klaus Kleven. Denne r....atium og tilbygg ...... Det krigsår den 1/12 1941. Sørgelige tider vårt land ...-af tyske soldater au. Fy for elendighet."

I stua i andre etasje åpenbarte det seg et årstall på veggen på innsiden over døra inn til kottet. "Denne list(?) ble satt på i 1884" Så antakelig var det da andre etasje ble panelt og innredet. Det ser og ut til at de tverrliggende stokkene i taket i dette rommet ble løftet opp for å få takhøyde da rommet skulle innredes. De andre rommene (kjøkken og soverom) var et stort kott, med glugger i veggen og ikke vinduer slik det er nå.





Stua i 1. etasje.




Kjøkkenet i 1. etasje.



Kjøkkenet i 2.etasje.



Soverom i 2. etasje


Stua i 2.etasje.

No comments: